Maak kennis met het verleden van Veenendaal!

Veenendaal is een bruisende plaats geworden die een belangrijke regiofunctie is gaan vervullen. Dit is helaas ten koste gegaan van zichtbare herinneringen. Veel oude panden werden afgebroken en er werden moderne voor in de plaats gezet.

Het Historisch Informatiepunt bevindt zich onder de roltrappen in de hal van de Cultuurfabriek. Het HIP is dé plek voor een kennismaking met het verleden van Veenendaal. Centraal in het HIP staat een multitouchtafel. De multitouchtafel daagt bezoekers van de Cultuurfabriek uit een duik in het verleden van Veenendaal te nemen door het bekijken van oude beelden. De tafel heeft een ingebouwd aanraakscherm dat hypergevoelig op vingers reageert. Je kunt er beelden en teksten razendsnel mee manipuleren: ze groter of kleiner maken of informatie ophalen.

En handig… wanneer u na het zien van de beelden gegrepen bent door het verleden van Veenendaal, is het mogelijk om meteen een boek te lenen uit de Veenendaal collectie van de bibliotheek of een bezoek te brengen aan het Viseum Veenendaal of het documentatiecentrum van de Historische Vereniging Oud Veenendaal. Deze bevinden zich ook in de Cultuurfabriek. Ook bij het gemeentearchief in het gemeentehuis bent u van harte welkom!    Het Historisch Informatiepunt is het resultaat van een structurele samenwerking tussen Gemeentearchief , Viseum Veenendaal,Historische Vereniging Oud Veenendaal en Bibliotheek Veenendaal.