Multitouchtafel

 

De multitouchtafel in het Historisch Informatiepunt daagt bezoekers van de Cultuurfabriek uit een duik in het verleden van Veenendaal te nemen door het bekijken van oude foto’s. Leuk is het om samen met andere bezoekers de tafel te gebruiken, herinneringen op te halen en samen verwonderd te staan over de grote veranderingen die Veenendaal in de loop van de afgelopen decennia heeft ondergaan. 

 

 

Op dit moment biedt de multitouchtafel de volgende historische informatie:

Hoe goed ken jij Veenendaal? Een historische quiz

Een quiz voor de jeugd, die ook uitdagend is voor andere leeftijden. Door middel van meerkeuzevragen maakt men spelenderwijs kennis met het verleden van Veenendaal. Deze quiz kan met maximaal vier personen tegelijkertijd worden gespeeld.
 

Wat was hier vroeger? De kaart van Veenendaal

De plattegrond van Veenendaal, waarbij door het aanraken van een plek op de kaart oude en meer recente beelden met informatie over die plek tevoorschijn komen.
 

Wol- en textielfabrieken in Veenendaal

Historische informatie over de wol- en textielfabrieken in Veenendaal met de nadruk op de Hollandia Wolfabriek. De tafel toont fragmenten van een interview met de heer Joop Verkuijl, medewerker technische dienst van de Hollandia. Hij vertelt aan de hand van een luchtfoto van de fabriek over het productieproces. Ook geeft hij een mondelinge toelichting bij diverse foto's uit 1949.


Veenendaal en Oranje


Veenendaal in de Tweede Wereldoorlog

In voorbereiding.